User Tools

Site Tools


bg:public

Table of Contents

Информация

IQUALIF е софтуер за събиране на данни, който се използва за извличане на огромни коичества публична информация, включително адреси, телефонни номера и имейл информация от директории на жълти и бели страници. IQUALIF има отделно свалящи се софтуерни версии, които могат да ви позволят да изпълнявате извличане от жълти и бели директории поотделно. IQUALIF е достъпен на 16 международни езика, за да могат софтуерните потребители лесно да стартират приложението на родния си език.

Предназначение

IQUALIF е предназначен да предоставя достоверни лични и бизнес данни за контакт за проучвания, електронна търговия, продажби и други търговски цели. Той е ефктивен начин да разширите бизнес перспективите си на нива B2B и B2C.

Изтегляне

За да изтеглите безплатната пробна версия на IQUALIF, натиснете на https://www.iqualif.com/en/yellow-data-pages-extractor-white-extract-people-business-download-scrapper. Потърсете своята държава и изберете версията на IQUALIF (хора или фирми). Натиснете на Изтегляне бутона, за да получите изпълнимия файл.

Можете да изтеглите и лицензираната версия директно натискайки на https://www.iqualif.com/en/buy. Изберете своя регион и държава. Изберете предпочитаната си версия и натиснете Изтегляне.


Инсталиране

Windows

След като сте свалили софтуера от уебсайта, натиснете на .exe инсталатора да стартирате настройката. Завършете инсталационните стъпки и проверете десктопа си за новосъздалата се икона IQUALIF. Натиснете два пъти на иконата за да стартирате приложението

 1. Инсталирайте софтуера от изтегления .exe файл като обикновено десктоп приложение.
 2. Може да заредите софтуера от десктопа си.

Ако предпочитате може да гледате видеото тук: https://www.youtube.com/watch?v=jDT745KFcBY

MAC

Кликнете два пъти на .pkg файла, който сте изтеглили на своята mac операционна система. Завършете инсталирането и отворете приложението Finder. Открийте папката на приложението и издърпайте своя IQUALIF в папката на приложението. Кликнете два пъти на приложението за да стартирате IQUALIF.

 1. Инсталирайте софтуера от от изтегления .pkg файл като на обкновено mac приложение (ако се появи предупреждение, кликнете с десен бутон и натиснете на open).
 2. Можете да стартирате софтуера от вашата папка на приложението.

Linux

Разархивирайте .zip файла, който сте инсталирали на вашия Linux. Намерете разархивираната папка. Инасталирайте пакета чрез командния ред, използвайки командата.

apt-get install ${packagename}

Или

unzip ${packagename}.zip
sudo java -jar ${packagename}/l.jar

Посетете също Troubleshooting


Изглед на интерфейса

 1. Режим на списъкimg
  1. Напредък на търсенетоimg
 2. Режим на браузърimg
  1. Напредък на търсенетоimg
 3. Ръчен режимimg
  1. Напредък на търсенетоimg
 4. Качване на файл (Качване на списък)img
  1. Напредък на търсенетоimg

Започване на търсенето

IQUALIF Ти позволява да търсиш контакти чрез основния интерфейс на приложението му. Вие можете да изберете директория на източника от падащото меню за да съберете информация за хора и бизнеси и тогава приложете търсене по ваш избор img Има пет режима на търсения за извличане на информация; Търсене по списък, Полу-автоматично търсене, Ръчно търсене, Търсене чрез браузър и Търсене с Качен Файл

Режим на списък

Търсенето в режим на списък е ефективно в получаването на огромни количества контакти с минимални кликвания. За да започнете търсене в режим на списък

 1. Изберете режим на списък
 2. Изберете област от най-левия прозорец
 3. Изберете желания град от прозореца по средата
 4. След избирането на област и град изберете улица/улици от десния прозорец
 5. Натиснете на Старт бутона img отгоре за да започнете извличане на данни. Всеки път когато е започнато ново търсене, приложението показва изскачащо съобщение “Добавете към Последното Търсене?”. Изберете Да ако искате да добравите информация към предишно извадените резулатати или натиснете Не Ако искате да запасите новите резултати на търсенето в отделен файл. Можете да проверите напредъка на търсенето в долната част на прозореца на екрана.
 6. Когато търсенето е на 100% завършено, експортирайте информацията си като натиснете на бутона Експортиране на данни img. Експортираните данни могато да бъдат запазени в .csv, .xls и .xlsx формати. Можете да паузирате търсенето по всяко време като натиснете на бутона Пауза img и да го възообновите по-късно.

img

Режим на браузър

Режима на браузър помага да търсите контакти директно от сайтове с жълти/бели страници.

 1. Изберете режим на браузър
 2. Напишете заявката си в полето за търсене на уебсайт и натиснете Enter
 3. След като са заредени записите от уебсайта, натиснете на бутона img за да качите резулататите в IQUALIF
 4. След като качването е завършено, натиснете на бутона img за да експортиранте контактите на вашето устройство

img

Полу-автоматичен режим

Полу-автоматичните търсения търсят данни само от специфични улици. За да стартирате полу-автоматично търсене

 1. Изберете Полу-автоматичен режим
 2. Изберете област от левия прозорец
 3. Изберете желания си град от прозореца по средата
 4. Въведете име на улицата в десния прозорец
 5. Започнете търсенето
 6. Експортирайте информацията на вашето устройство в желания формат

img

Ръчен режим

Ръчния режим на търсене позволява достъп до контактите чрез ръчно въвеждане на желаните ви критерии и местоположение

 1. Изберете Ръчен режим от списъка
 2. За да извлечете данни за човек въведете Пощенски код, Град и Улица на екрана с предварително избрана бяла страница от директорията. За бизнес онформация въведете област на действие и име на улицата на екрана.
 3. Натиснете на бутона img да започнете търсенето.
 4. Натиснете на опцията за експортиране на информация след като търсенето е завършено.

img

От качен файл

За да търсите директория с качения файл трябва да имате .csv файл с необходимите имена на колоните в следния формат img Натиснете CTRL+I от клавиатурата или отидете в Файл менюто и изберете Качване на файл от списъка за да отворите екрана за качване на файл img Натиснете на бутона Търсене на екрана за качване на файл, за да изберете своя CSV файл от устройството. Изберете свооя файл и натиснете Отваряне img Удобството на качения файл ще въведе вашите колони в мрежата, както е показано по-долу img Свържете колоните на файла с колоните на таблицата и натиснете Старт. При успешно качване, изскачащо съобщение ще се появи “Качването е завършено” img Натиснете на бутона img от горното меню. Изскачащо съобщение ще се появи, питайки дали искате да започнете ново търсене img Натиснете на опцията Ново търсене от файл. Приложението ще започне търсенето с качените колони. Изчакайте докато търсенето е на 100% завършено и експортирайте информацията си в желания формат


Лиценз

Лицензирания екран предоставя детайли за настоящия статус на активиране на вашия продукт

За да отворите, отгоре на екрана, натиснете на менюто ?>Лиценз. Натиснете на бутона за купуване за да получите достъп до онлайн форма, която ще ви разреши да изберете свойствата на продукта си и въведете необходимата информация за плащане.

Това е видео, обясняващо как да проверите коя версия на софтуера използвате: https://www.youtube.com/watch?v=gAGNEdbKS5Y

Активиране на безплатен пробен период

След инсталирането на безплатната версия, отидете в раздела за лиценз в менюто ? и натиснете на Активирайте 3-дневен безплатен период. Натиснете OK. Изскачащо съобщение ще се появи, показвайки “Продуктът беше активиран” img

Активиране на лиценз

Можете да получите активационния ключ като купите софтуера от приложението или като посетите сайта https://www.IQUALIF.com/en. Натиснете бутона img да купите продукта директно от приложението

За да активирате лиценза отворете екрана на лиценза от менюто ? и Лиценз. Изберете опцията Активиране на лиценз и въведете ключа за лиценза. За да сте по-бързи, съветваме да копирате и поставите лиценза, копирайки лиценза включително -, натиснете на първия правоъгълник и поставете чрез натискане на CTRL+V Натиснете OK за да завършите активирането. Изскачащо съобщение ще се появи при успешно активирне img

Получете лиценз

Може да получите IQUALIF лиценз при копуване на софтуера от уебсайта или като натиснете на imgот приложението

Изберете продукта и го добавете към количката си за пазаруване. Продължете към плащането за да предоставите основната си информация и детайли за картата ви. Ще получите активационния ключ за лиценза ви чрез имейл до един час от потвърждаването на поръчката ви. Плащането може да бъде направено онлайн чрез уебсайта, Дебитна/Кредитна карта, Биткойн и PayPal. За плащане чрез банков трансфер, свържете се с нашия отдел за продажби чрез онлайн контактната форма за да получите още детайли.


Напредък

Това е лента за напредък, която показва статуса на настоящето търсене

 1. Оставащи страници: показва номера на основното търсене в опашката (напр. ресторант в Онтарио)
 2. Следващи оставащи страници: показва колко следващи страници са на опашката (напр. ресторант в Онтарио е изобразен на 7 страници)
 3. Оставащи страници с подробности: показва колко страници с детайли за контакти с пълна информация има (напр. страница на профила)

img


Настройки

За да отворите, отгоре на екрана, натиснете на менюто Файл>Настройки

Език

Тази настройка ви позволява да преведете IQUALIF на един от наличните езици от спускащото се меню. IQUALIF може да бъде преведен на 14 езика включително Френски, Немски, Испански, Италиански, Арабски, Португалски, Турски, Хинди, Корейски и Японски.

Извличане на повече информация

Тази настройка ви позволява да получите повече информация, от страницата с подробности на компанията. Когато е деактивирана, търсенето е по-бързо

Извличане на повече пощенски данни

Тази настройка 1) позволява избиране ако желаете да търсите и имейли също. Когато е деактивирана, търсенето е по-бързо

Изтриване на дубликат

Тази настройка ще повери за дублиращи се записи със същите телефонни номера и ще изтрие повтарящата се информация от експортираните резултати

Скриване на професионалните записи

Можете да активирате отметката Скриване2) за да премахнете професионалните записи от всяко търсене. Тази настройка ще бъде приложима едновремнно на търсения от жълти и бели страници

Разширено

Актуализиране на настройките

Можете да зададете честотата за автоматични ъпдейти на базата данни в този раздел. Изберете 1 ден, 2 дни, 7 дни или 30 дни от списъка или натиснете на Провери за актуализации за да актуализирате когато ви е удобно img

Ръчно актуализиране

Това видео ще ви покаже как ръчно да актуализирате софтуера си: https://www.youtube.com/watch?v=X1Vlcpm2RYE&t=10s

Експортирайте в Настройките на Сървъра

Можете да експортирате информацията за търсенето ви към сървъра като като добавите пълномощията на сървъра в този раздел. Въведете детайлите за връзката с МоятSQL база с данни

 1. IP адрес на гостоприемника
 2. База данни
 3. Потребител
 4. Парола

Натиснете на бутона Проба за да проверите дали е установена връзката. Ще получите следното съобщение за грешка, ако връзката не е установена img

Режим на сървър (Господар/Подчинен)

Можете да стартирате приложението си в режим на сървър и да установите господар-подчинен връзка с всяка друга машина за да изпълнява функциите на търсене. За да създадете такава връзка, въведете Парола и Порт на подчинената машина. Настройката изисква рстартиране на всяко ВКЛЮЧВАНЕ и ИЗКЛЮЧВАНЕ

Активиране на скриване на IP адреса

Може да желаете да скриете IP адреса си поради международното установяване на поверителността или блокиране. За да приложите настройката натиснете на бутона Търсене за да качите .csv упълномощяващ списък. Упълномощяващия списък трябва да бъде в следния формат

10.0.0.1:3126 или socks;10.0.0.1:3126;user;pass

Натиснете на Отбележете за да Активирате квадратче за отметка за да скриете IP адреса


Табло

За да отворите, отгоре на екрана, натиснете на менюто Файл>Табло

Екрана с таблото помага да се започнат парални дистанционни търсения от няколко машини едновременно. Можете да изобразявате прогреса на вашето търсене от една машина. За да добавите нова машина, въведете IP адрес, адрес на порта, парола и натиснете Добави. Можете да изберете да изтриете множество машини или да опресните информацията едновременно.


За

За да отоврите, в горния край на екрана, натиснете на менюто ?>За

Екрана предоставя информация за името на версията на IQUALIF, номера на издаване на системата, детайлите на вашата опрационна система и IQUALIF спецификации (Скорост/Страници на час/Контакти на час)

IQUALIF Canada 41 White v 1.098.99.151
Windows 8.1 (x86,32)(1/155/178)

Деинсталиране

Windows

Отидете на Control panel/Контролния Панел и натиснете на Uninstall a Program or Feature Деинсталиране на Програма или Свойство. Намерете IQUALIF и натиснете с десен бутон за да деинсталирате приложението

Ако предпочитате, можете да гледате клипче тук: https://www.youtube.com/watch?v=kopC_PiYSRs&t=6s

Ръчно Деинсталиране

Това видео ще ви покаже как ръзно да деинсталирате софтуера: https://www.youtube.com/watch?v=qaHDn_RdmRE

MAC

 1. Издърпайте приложението от папката ви Applications в папката кошче и премахнете приложението
 2. Изтриване на системните файлове на приложението :
  1. Отворете Finder
  2. Отгоре на екрана, натиснете на менюто Go
  3. Натиснете на иконата 'Home'
  4. Отворете папката 'Application Data'
  5. Преместете папките на IQUALIF в кошчето

Linux

Чрез Software Manager

 1. Отворете Ubuntu Software manager.
 2. Натиснете на раздела Installed и потърсете инсталираното ви приложение
 3. Натиснете бутона Remove до вашето приложение. Изскачащо съобщение ще се появи “Are you sure you want to remove IQUALIF (Сигурни ли сте, че искате да премахнете IQUALIF)”. Нариснете Remove.

Чрез Command Line

За да деинсталирате IQUALIF, напишете “apt-get” командата в командното поле

sudo apt-get --purge remove IQUALIF

Отстраняване на неизправности

Ако се натъкнете на този проблем докато стартирате приложението, следвайте стъпките и се опитайте да рестартирате приложението

Отстраняване на неизправности при инсталирането

Възможен проблем :

 • Не мога да инсталирам
 • Компютъра се рестартира по време на инсталирането, решението е да инсталирате отново
 • Софтуера не се отваря след инсталиране

Windows

 1. Кликнете два пъти на .exe на сваления IQUALIF изпълним файл, след като сте свалили софтуера от уебсайта. Инсталатора се отваря и екран Добре дошли се показва.
 2. Натиснете Нататък, за да продължите.
 3. Споразумение за лиценз се появява. Приемете и натиснете Нататък, за да продължите.
 4. Показва се екран на инсталационна. Натиснете Нататък за да продължите.
 5. Софтуера се инасталира и екрана за успешно инсталиран софтуер се появява.
 6. Натиснете Приключи.
 7. На десктопа ви, натиснете два пъти на иконата, за да стартирате приложението

MAC

 1. Натиснете с десен бутон на .pkg файла, който сте свалили на вашата операционна система и натиснете на Отвори. Инсталатора се отваря и екран Добре дошли се показва.
 2. Натиснете Нататък, за да продължите.
 3. Споразумение за лиценз се появява. Приемете и натиснете Нататък, за да продължите.
 4. Показва се екран на инсталационна. Натиснете Нататък за да продължите.
 5. Софтуера се инасталира и екрана за успешно инсталиран софтуер се появява.
 6. Натиснете Приключи.
 7. Локализирайе папката на приложението и издърпяйте своя IQUALIF до папката на приложението
 8. Можете да пуснете софтуера от папката ви Application.

Linux

 • Проверете this link. Работи на Java 8 с модифицирани пътища съответно.
  • Стартирайте ето така (проверете своята Java версия) преди да включите софтуера (или да правите промени в околната среда на файла от вашето разпределение):
   export JAVA_HOME=/usr/java/jre1.8.0_221-amd64/
   export PATH=$PATH:/usr/java/jre1.8.0_221-amd64/bin
 • Разархивирайте чрез GUI или командната линия
  • Командна-линия (инсталирайки “IQUALIF Canada 41 White” като пример):
   1. Направете нова директория:
    mkdir -p "$HOME/Application Data/IQUALIF Canada 41 White" && cd "$_"
    • Вие ТРЯБВА да създадете тази директория в “$HOME/Application Data”, или ще се получават грешки и софтуера няма да тръгне.
   2. Копирайте сваления архив в нея:
    cp "/path/to/IQUALIF Canada 41 White.zip" .
   3. Разархивирайте я:
    unzip "IQUALIF Canada 41 White.zip"
   4. Премахнете архива:
    rm "IQUALIF Canada 41 White.zip"

Отстраняване на проблеми Отворено

Windows

 1. С десен бутон натиснете на прекия път IQUALIF намиращ се на десктопа
 2. Изберете Open with и потърсете за инсталираната Java
 3. Изберете Java и отметнете винаги използвай това приложение за да отвориш .jar файлове
 4. Натиснете на Ok
 5. Рестартирайте приложението за да проверите дали проблема е решен

Ако не можете да намерите Java в листа с инсталирани програми, вероятно е поради причината, че Java не е инсталирана с инсталирането на приложението ви. Опитайте се да го инсталирате като

 1. Отидете в диск C и отворите Program Files (x86)
 2. Изберете папката на IQUALIF
 3. Потърсете файла за настройки jre-8u31-windows-i586.exe и кликнете два пъти за да го инсталирате
 4. Завършете инталационите стъпки
 5. Рестартирайте приложението IQUALIF за да проверите дали проблемът е решен

MAC

 1. Отворете приложението Finder
 2. Натиснете на Go менюто в горната част на екрана и изберете Home
 3. Отворете данните на приложението и тогава папката IQUALIF
 4. Отворете файлаl.jar за да стартирате приложението

Съобщение за грешка

Грешка Описание
Невалиден отговор на сървъра, моля, опитайте отново или се свържете с нас за повече детайли Невалиден отговор на сървъра се получава понякога при стартирането на програмата, активиране на безплатната версия/лиценз или рестартиране на списък с контакти. Възможни поправки на грешката са: Опитайте се да преинсталирате програмата, Проверете за ъпдейти на софтуера, Изчакайте сървъра да стане наличен отново
Не са получени данни, Невалиден отговор на сървъра, моля, опитайте отново или се свържете с нас за повече детайли
Празен отговор, Невалиден отговор на сървъра, моля, свържете се с нас за повече детайли
Вътрешна Грешка на Сървъра, Невалиден отговор на сървъра, моля, рестартирайте списъка или се свържете с нас за повече детайли
Грешка, моля, опитайте отново или рестартирайте IQUALIF, свържете се с нас за повече детайли Грешката се появява, когато приложението не е възможно да се стартира както обикновено. Рестартирайте приложението, за да проверите дали проблемът е разрешен
Грешка в стартирането на програмата, моля, рестартирайте IQUALIF или с свържете с нас за повече детайли Грешката се появява, когато системата не е възможно да се стартира както обикновено. Рестартирайте приложението, за да проверите дали пролемът е разрешен
Грешка, не може да се запази настройката, моля, свържете се с нас за повече детайли Грешката се появява, когато системата не може автоматично да запази настройките на потребителя. Рестартирайте приложението, за да проверите дали пролемът е разрешен
Лиценза вече е активиран, моля, свържете се с нас за повторно активиране или на получите своя на www.iqualif.comГрешката се появява, когато се опитате да активирате повторно приложение, което вече е активирано
3-дневния безплатен период е изтекъл. Моля, получете лиценза си на www.iqualif.com или се свържете с нас, за да продължите да използвате IQUALIF Грешката се получава, когато се опитате да използвате приложението, след като вашия 3-дневен безплатен период е изтекъл
Лицензът е изтекъл, моля, свържете се с нас за повторно активиране или получете такова на www.iqualif.com Грешката се получава, когато се опитате да използвате приложението, след като IQUALIF лицензът ви е изтекъл
Не може да бъде зареден езиковият модул, зареждане на език по подразбиране, моля, рестартирайте IQUALIF или се свържете с нас за да го поправим Грешката се появява, когато приложението не успява да зареди език. Рестартирайте приложението, за да проверите дали пролемът е разрешен
Не могат да бъдат заредени настройки, зареждане на настройки по подразбиране, моля, рестартирайте IQUALIF или се свържете с нас, за да го поправим Грешката се появява, когато приложението не може да зареди екрана за настройки. Рестартирайте приложението, за да проверите дали пролемът е разрешен
Не може да бъде изобразена търсачката, уведомете ни на www.iqualif.com или се свържете с нас за повече детайли Грешката се появява, когато приложението не успява да зареди търсачката в търсенето при Режим на браузър
Имейлът не е изпратен, моля, проверете конфигурацията или се свържете с нас за повече детайли Грешката се появява, когато приложението не успее да изпрати имейл чрез Свържете се с нас екрана. Проверете настройките на имейла и опитайте отново
Версията е ограничена до 50 контакта, активирайте безплатната пробна версия или получете лиценз на www.iqualif.com за да използвате пълната верси на IQUALIF Грешката се получава, когато се опитате да търсите контакти, след като пробната ви версия е изтекла. Приложението ви позволява да получите резултати само за 50 контакта. Закупете софтуера за да решите проблема
Качването провалено, моля, консултирайте се с помощната страница или се свържете с нас за повече детайли Неподдържан формат, моля, свържете се с помощния център чрез contact@iqualif.com Грешката се появява, когато се опитате да качите файлов формат, който не е поддържан от приложението. Файлов формат за търсенето с качен файл е пощенски код;градове;улици. Файлов формат за скриване на IP адрес е 10.0.0.1:3126 or socks;10.0.0.1:3126;user;pass

Преки пътища

 1. CTRL+0 : Използвайте държание по подразбиране
 2. CTRL+1 : Опитайте се да използвате сървър 1
 3. CTRL+2 : Опитайте се да използвате сървър 2
 4. CTRL+3 : Опитайте се да използвате сървър 3
 5. CTRL+F : Бързо търсене
 6. CTRL+I : Качване на списък на местоположения или категории от файл
 7. CTRL+P : Режим на брояч
 8. CTRL+Q : Излизане от софтуера
 9. CTRL+R : Рестартиране на търсенето
 10. CTRL+S : Запазване на резултатите в Excel или csv
 11. CTRL+V : Рестартиране на скоростта на софтуера

Ръководство за Excel

Филтриране на записи

За да изтриете записи, базирани на специфични стойности в excel листа, отворете работния лист и следвайте линейните стъпки илюстрирани отдолу

Стъпка 1

Изберете заглавния ред и натиснете на опцията ‘Филтри’ в раздела Филтри и информация Може да използвате пряк път Ctrl+Shift+L за да приложите или да премахнете директно филтърът.

img

Помощно меню img ще се появи като икона на сочещ надолу триъгълник горе в дясно на клетката. Това ще ви позволи да намерите и изберете записи базирани на критерия ви за търсене. Можете на изпълните различни операции като условно форматиране, изтриване или формулирани изчисления на филтрираните данни.

img

Стъпка 2

Натиснете иконата на филтър на колоната за целта. Изскачащо съобщение ще се появи. Изберете относителна стойност от списъка (в този случай, това е ‘ILLE ROUSSE’) и натиснете ‘OK’. За големи набори от данни, препоръчително е да махнете отметката на ‘Изберете всички’ и въведете стойността в полето за търсене за да предотвратите нуждата от ръчно търсене от списъка.

img

За да филтрирате от полето за търсене, напишете текста в полето за търсене и натиснете ‘OK’

img

Всички съответстващи записи ще бъдат извлечени от информацията, както е показано по-долу

img

Стъпка 3

Изберете редове, като натиснете на първия запис и го довлачите до края на листа. Избраните записи ще бъдат отбелязани в сиво, както е показано по-долу. Натиснете с десен бутон на селекцията и натиснете Изтриване на Редовете от изскачащото съобщенеи. Алтернативен клавиш за изтриване на редове е Ctrl- . Всички селектирани редове ще бъдат изтрити успешно от данните.

img

След изтриване, използвайте Ctrl+Shift+L за да премахнете филтрите.

1)
само за Жълта версия
2)
само за Бели версии
bg/public.txt · Last modified: 2021/05/13 13:44 (external edit)

Page Tools